Psicologia Adults: Control d'Impulsos

Contenido del acordeón

La capacitat de controlar els nostres impulsos ens diferencia com a humans d’altres espècies i denota la nostra maduresa psicològica. La majoria fem servir la nostra capacitat de pensar abans d’actuar. Però això no és fàcil per a les persones que tenen problemes per controlar els seus impulsos.

Les persones amb un trastorn de control dels impulsos no poden resistir-se a actuacions que poden ser perjudicials per a si mateixes o per altres. Els comportaments impulsius no són premeditats i l’individu té poc o cap control sobre ells.

Alguns d’aquests trastorns, com el trastorn explosiu intermitent, la cleptomania, la piromania, la ludopatia i la tricotilomanía, són similars en el començament i progressió. En general, la persona sent una creixent tensió o activació emocional abans de dur a terme l’acció que caracteritza el trastorn. Durant l’acció, la persona sent plaer i gratificació. Després, pot sentir culpabilitat i penediment.

Si vostè o un ésser estimat té un trastorn del control dels impulsos, s’ha de consultar a un professional de salut mental, que portarà a terme una avaluació completa per entendre el que està succeint i després discutirà les opcions de tractament.