Psicologia Sanitària Infanto-Juvenil: Trastorns per Traumes i Estrès

Contenido del acordeón

Els nens i nenes que han experimentat trauma, abús i / o negligència en els seus primers anys de vida, sovint tenen dificultats d’afecció i no aconsegueixen un desenvolupament emocional i intel·lectual adequat. És possible que tinguin una baixa autoestima, desconfiïn dels altres i tinguin una actitud pessimista sobre el futur. També poden haver-se perdut el desenvolupament d’habilitats importants per a la vida, com el desenvolupament d’habilitats socials i d’amistat i l’habilitat per controlar les seves emocions i la seva impulsivitat, així com també es poden veure afectades altres habilitats cognitives.

Lamentablement, pot resultar particularment difícil per a ells / es confiar en qualsevol nova relació de cura.

Contenido del acordeón

El trastorn d’estrès posttraumàtic és un trastorn que es desenvolupa en algunes persones que han experimentat un esdeveniment impactant, aterridor o perillós.

És natural sentir por durant i després d’una situació traumàtica. La por desencadena molts canvis en el cos per ajudar a defensar-se contra el perill o per evitar-ho. Aquesta resposta de “lluita o fugida” és una reacció típica destinada a protegir una persona de el dany. Gairebé tots / es experimentaran una varietat de reaccions després de l’trauma, però la majoria es recuperen dels símptomes inicials de forma natural. Aquelles que continuen experimentant problemes, poden ser diagnosticats amb TEPT. Les persones amb TEPT poden sentir estressades o espantades, fins i tot quan no estan en perill.

Contenido del acordeón

Els trastorns d’adaptació són afeccions relacionades amb l’estrès. S’experimenta més estrès de què normalment s’esperaria en resposta a un esdeveniment estressant o inesperat.

Anar a l’escola, una malaltia, la mort d’un familiar proper o qualsevol canvi en la vida poden causar estrès. La majoria de les vegades, les persones s’ajusten a aquests canvis en uns pocs mesos. Però si té un trastorn d’adaptació, continua tenint reaccions emocionals o de comportament que poden contribuir a sentir ansiós / a o deprimit / a.

Els signes i símptomes depenen de l’tipus de trastorn d’adaptació i poden variar de persona a persona. Afecten com et sents i penses sobre tu i el món i també poden afectar les teves accions o comportament. Alguns exemples inclouen:

  • Sentir trist, desesperat o no gaudir de les coses que solia gaudir.
  • Plor freqüent.
  • Preocupar o sentir-ansiós / a, nerviós / a o estressat / a.
  • Problemes per dormir.
  • Falta de gana.
  • Dificultat per concentrar-se.
  • Dificultat per funcionar en les activitats diàries.
  • Retirar-se dels suports socials.
  • Pensaments o conductes suïcides.