Psicologia Sanitària Infanto-Juvenil: Obsessions

Contenido del acordeón

És un trastorn en el qual una persona té pensaments (obsessions) i / o comportaments (compulsions) incontrolables i recurrents que sent la necessitat de repetir una i altra vegada.

Les persones amb TOC poden tenir símptomes d’obsessions, compulsions o tots dos. Aquests símptomes poden interferir amb tots els aspectes de la vida, com l’escola i les relacions personals.

Les obsessions són pensaments repetits, impulsos o imatges mentals que causen ansietat.
Les compulsions més comunes són: excessiu rentat de mans, organització de les coses d’una manera particular i precisa, verificació repetida, etc.

No tots els rituals o hàbits són compulsions. Tots / es vam revisar les coses de vegades. Però una persona amb TOC generalment no pot controlar els seus pensaments o comportaments, fins i tot quan aquests pensaments o comportaments es reconeixen com excessius.

Contenido del acordeón

La tricotilomanía és un trastorn que involucra impulsos recurrents i irresistibles per treure el cabell de l’cuir cabellut, les celles o altres àrees del seu cos, tot i intentar aturar-se.

Els signes i símptomes de la tricotilomanía sovint inclouen:

Llençar repetidament del seu cabell, generalment de el cuir cabellut, celles o pestanyes, però de vegades d’altres àrees de el cos, i els llocs poden variar amb el temps.
Una sensació creixent de tensió abans de tirar, o quan intenta resistir-se a llençar.
Una sensació de plaer o alleujament després de tirar de cabells.
Pèrdua notable de cabell i pestanyes o celles escasses o per fer.
Mossegar o menjar els cabells arrencat.
Intentar repetidament deixar d’arrencar el cabell o intentar fer-ho amb menys freqüència sense èxit.
Angoixa o problemes significatius en l’escola o en situacions socials relacionades amb arrencar-se el cabell