Psicologia Sanitària Adults: Estrès postraumàtic

Contenido del acordeón

El trastorn d’estrès posttraumàtic és un trastorn que es desenvolupa en algunes persones que han experimentat un esdeveniment impactant, aterridor o perillós.

És natural sentir por durant i després d’una situació traumàtica. La por desencadena molts canvis en el cos de manera sobtada per ajudar a defensar-se contra el perill o per evitar-ho. Aquesta resposta de “lluita o fugida” és una reacció típica destinada a protegir una persona del malestar. Gairebé tots experimentaran una varietat de reaccions després del trauma, però la majoria de les persones es recuperen dels símptomes inicials de forma natural. Aquells que continuen experimentant problemes poden ser diagnosticats amb TEPT. Les persones amb TEPT poden sentir estrès, fins i tot quan no estan en perill.

Si bé la majoria de les persones traumatitzades experimenten símptomes a curt termini, la majoria no desenvolupa TEPT continu (crònic). No totes les persones amb TEPT han passat per un esdeveniment perillós. Algunes experiències, com la mort sobtada i inesperada d’un ésser estimat, també poden causar TEPT.