Logopèdia Infantil: Teràpia Miofuncional

Contenido del acordeón

La deglució és un procés maduratiu. En edats primerenques, els / les nens / es presenten un tipus de deglució, molt diferent de la que presenten en l’etapa adulta o en edats més tardanes.

La deglució atípica es dóna quan el procés de deglució no segueix els patrons normals i equilibrats que correspondrien segons l’edat. Aquesta deglució es dóna quan la llengua, els llavis o la musculatura peribucal interfereixen el procés de deglució, pressionant les dents en una o altra direcció.

Això pot provocar malformacions en les estructures bucals i peribucals, requerint a part d’un tractament ortodòntic, tractament reeducador.

Contenido del acordeón

La disfàgia és la dificultat del pas dels aliments o líquids des de la boca a l’esòfag. És deguda a una alteració anatòmica i / o fisiològica d’un o més components del procés de la deglució.

Els objectius del tractament de la disfàgia passen per mantenir un bon estat nutricional, una alimentació segura i eficaç, eliminar o reduir el risc de complicacions o orientar cap a altres vies d’alimentació no oral.

Les principals causes són les malalties del sistema nerviós central.