Al Gabinet de Psicologia i Logopèdia CDIT (Centre de Diagnòstic i Tractament) estam especialitzats en l'avaluació i el tractament de problemes emocionals, conductuals, de llenguatge i d'aprenentatge. Llegiu-ne més...

boto-pr.conducta bot-ansietat-i-depr boto-prob.lleng boto-pr.acad boto-assessorament

Trastorns depressius. Dol.

 

 
 

Gran part de la població tindrà, en algun moment de la vida, símptomes de depressió que poden afectar a la seva vida.

La depressió es pot presentar de diverses maneres i la simptomatologia varia segons les persones. Es caracteritza per canvis d’humor, sensació de  tristesa, manca de capacitat de gaudir de les seves activitats habituals i apatia emocional. En ocasions  va associat a un augment de l’ansietat i de la irritabilitat.

1 Trastorn depressiu

La concentració i la capacitat de  prendre decisions o de recordar pot estar alterada. Les persones amb depressió acostumen a ser pessimistes. Poden donar-se  alteracions de la son, de l’ingesta i el desig sexual. Sovint pateixen pensaments negatius i poden aparèixer dolors musculars, cansament i lentitud de pensament.

La depressió pot anar des de símptomes lleus fins a una greu malaltia que li impedeixi realitzar les seves activitats quotidianes.

Les causes per a la depressió poden ser diverses: biològiques, genètiques, d’aprenentatge o ambientals i poden actuar conjuntament. En funció de les diverses etiologies, els tractaments poden ser diversos.

EL DOL

El dol és un dolor que s’experimenta per  la pèrdua significativa com la d’un ésser estimat.

Pot ser deguda per  la mort d’un ser proper, per qualsevol tipus de pèrdua.
Son una acumulació  de sentiment que s’han d’afrontar. Durant el procés el dol s’experimenten diverses etapes i emocions.

Els  sentiments que les persones tenen són similars, però no necessariament es donen en els mateixos períodes ni amb la mateixa intensitat. Inicialment, després de la pèrdua  d’un ser proper  normalment es pateixen una mena d’atordiment, aquest sentiment d’irrealitat es pot transformar en un problema si dura massa. Aquesta sensació de desconcert i pot ser reemplaçada per un forts sentiments d’agitació per la pèrdua .

Poden donar-se sentiment de culpa, es ocasions  pot augmentar si s’experimenta un sentiment de alleugeriment després d’haver perdut a algú que estava patint una llarga i penosa malaltia. Aquest sentiment és del tot natural, molt comprensible i comú.

 

 

 

 

 

Joomla templates by Joomlashine