Al Gabinet de Psicologia i Logopèdia CDIT (Centre de Diagnòstic i Tractament) estam especialitzats en l'avaluació i el tractament de problemes emocionals, conductuals, de llenguatge i d'aprenentatge. Llegiu-ne més...

boto-pr.conducta bot-ansietat-i-depr boto-prob.lleng boto-pr.acad boto-assessorament

Traumatisme craneoencefàlic (TCE)

El crani ens serveix com a mesura de protecció dels possibles impactes que podria sofrir el cervell. A vegades, però, l’impacte que pot suportar el crani no és suficient per poder protegir el cervell del dany. D’altra banda, el cervell pot impactar amb les parets del crani degut a les forces d’acceleració i desacceleració si es produeixen moviments bruscs i violents, com podria ser un accident de trànsit.

Les alteracions neuropsicològiques produïdes en un TCE són el fruit del dany estructural produit al cervell. Podem distingir entre el dany cerebral primari (el produït en el moment de l’impacte) i el dany cerebral secundari (provocat per hemorràgies, infeccions, etc.) Segons quin hagi estat el dany cerebral podem tenir lesions més difuses o lesions focals, alhora que les seqüeles neuropsicològiques seran unes o altres depenent també del tipus de dany i de la seva localització al cervell.

Joomla templates by Joomlashine