Al Gabinet de Psicologia i Logopèdia CDIT (Centre de Diagnòstic i Tractament) estam especialitzats en l'avaluació i el tractament de problemes emocionals, conductuals, de llenguatge i d'aprenentatge. Llegiu-ne més...

boto-pr.conducta bot-ansietat-i-depr boto-prob.lleng boto-pr.acad boto-assessorament
Disàrtria

 

És un trastorn en l’articulació dels fonemes produït per una afectació dels centres neuronals cerebrals.

Qualsevol moviment muscular dels òrgans bucofonatoris està afectat i els símptomes que presenta durant la conversa apareixen també en emissions més automàtiques, com contar o recitar. 

Els tipus de disàrtria són:

  • Disàrtria flàccida: per una alteració de la motoneurona inferior. Alteració del moviment voluntari, automàtic i reflex, produïnt flacidesa i parálisis amb disminució dels reflexos d’estirament muscular.
  • Disàrtria espàstica: ve donada per una alteració de la motoneurona superior. Les lesions ocasionen debilitat i espasticitat en el costat del cos contralateral al còrtex lesionat, que predomina en els músculs distals de les extremitats, llengua i llavis. L’espasticitat es reconeix per una peculiar resistència al moviment passiu d’un grup muscular.
  • Disàrtria atàxica: ve donada per trastorns cerebelosos. L’afectació de la parla sol presentar-se coincidint amb lesions cerebeloses bilaterals o generalitzades. Els músculs implicats en la parla es troben hipotònics. Els moviments són lents i inapropiats en la força, extensió, duració i direcció. 
Joomla templates by Joomlashine