Al Gabinet de Psicologia i Logopèdia CDIT (Centre de Diagnòstic i Tractament) estam especialitzats en l'avaluació i el tractament de problemes emocionals, conductuals, de llenguatge i d'aprenentatge. Llegiu-ne més...

boto-pr.conducta bot-ansietat-i-depr boto-prob.lleng boto-pr.acad boto-assessorament

 

Hipoacúsia

Hipoacusis

Es denomina hipoacúsia a la incapacitat de sentir normalment, qualsevol que sigui el grau d’aquesta. L’oïda funciona adequadament per percebre les freqüències. En termes de l’audiometria, una audició normal és aquella en que tots els sons estudiats (aeris i ossis) es troben entre 0 i 20 dB.

Existeixen tres tipus d’hipoacúsia:

  • Hipoacúsia de conducció: és aquella en que els sons tenen problemes per seguir per via normal (oïda externa i mitja) i per tant existeix una pèrdua auditiva major de 20 dB. L’estímul vibrador ossi és normal, ja que l’oïda interna és normal. Solen ser provocades per alteracions nasofaringeas (problemes d’amígdales o adenoides), infeccions i otitis cròniques.
  • Hipoacúsia neurosensorial: existeix una alteració en l’oïda interna. El so arriba, però el nervi no el tradueix en impulsos nerviosos a fi que el cervell el pugui descodificar. Les causes principals son la meningeoencefalitis i la rubèola.
  • Hipoacúsia mixta: es tracta d’una deficiència tant en la transmissió com en la percepció del so.

 

Joomla templates by Joomlashine