Al Gabinet de Psicologia i Logopèdia CDIT (Centre de Diagnòstic i Tractament) estam especialitzats en l'avaluació i el tractament de problemes emocionals, conductuals, de llenguatge i d'aprenentatge. Llegiu-ne més...

boto-pr.conducta bot-ansietat-i-depr boto-prob.lleng boto-pr.acad boto-assessorament
Mutisme

 Es pot definir com la dificultat que presenten alguns infants per comunicar-se verbalment en els entorns i situacions socials poc familiars i/o amb persones poc conegudes.

Aquests nins tenen una competència lingüística i comunicativa ajustada a la seva edat. Però aquesta bona competència no es posa en pràctica en determinats ambients i determinades persones.

El mutisme selectiu pot implicar sofriment personal, a més d’importants problemes d’adaptació a l’entorn. Pot mediatitzar el desenvolupament afectiu-emocional i repercutir negativament, sempre en funció de la seva gravetat i del grau de generalització del rebuig a parlar, en el desenvolupament social, personal i acadèmic.    A més de les característiques pròpies del mutisme, aquests infants solen presentar timidesa, retraïment social, dependència, perfeccionisme, etc., que poden aguditzar el problema o contribuir a la seva consolidació. 

 

                                                  mutisme

 

 

 

 

 


            

  

Joomla templates by Joomlashine