Al Gabinet de Psicologia i Logopèdia CDIT (Centre de Diagnòstic i Tractament) estam especialitzats en l'avaluació i el tractament de problemes emocionals, conductuals, de llenguatge i d'aprenentatge. Llegiu-ne més...

boto-pr.conducta bot-ansietat-i-depr boto-prob.lleng boto-pr.acad boto-assessorament

Trastorns del son

És habitual que en la infantesa es presentin problemes relacionats amb el son. Alguns són normals i propis de l’edat de l’infant; altres precisen d’una intervenció que ajudi a adquirir aquest hàbit.

Els més freqüents són:

 

  • Insomni

La característica essencial de l’insomni primari consisteix en tenir durant un període ample (almenys d’un mes) dificultat per iniciar o mantenir la son, amb la sensació de no haver gaudit d’un descans reparador. Això provoca un malestar o deteriorament significatiu de l’estat general de l’infant.

7 trastorn de la son

  • Malsons

Durant el malson el nin fa algun moviment, gemega i es desperta. És un somni llarg i elaborat que provoca ansietat i por. L’infant és capaç d’expressar-los i es pot deixar consolar fàcilment pels pares. Freqüentment es desperta a conseqüència del malson i, de vegades, pot persistir un estat ansiós degut a que el nin té por a tornar-se a dormir.

  • Terrors nocturns

Menys habituals que els malsons, en els terrors nocturns l’infant no acostuma a despertar-se. Generalment apareixen en la primera meitat de la nit. L’infant pot asseure’s al llit i crida o plora angoixadament i desconsoladament. En aquests episodis no és recomanable despertar-lo; en el cas que es faci, l’infant es trobarà desorientat i no recordarà res. Tot i no ser assumpte d’especial preocupació, pot crear angoixa en els pares i la seva reiteració afectarà també en la facilitat d’adormir-se de l’infant.

 

 

 

Joomla templates by Joomlashine