Al Gabinet de Psicologia i Logopèdia CDIT (Centre de Diagnòstic i Tractament) estam especialitzats en l'avaluació i el tractament de problemes emocionals, conductuals, de llenguatge i d'aprenentatge. Llegiu-ne més...

boto-pr.conducta bot-ansietat-i-depr boto-prob.lleng boto-pr.acad boto-assessorament

Trastorns d'eliminació

El més habitual és que als quatre anys el nin ja tengui controlats els esfínters però de vegades apareixen diferents causes que no permeten que això sigui així.

Els trastorns de control d’esfínters són l’enuresi i l’encopresi.

Enuresi

 6. trastorn deliminacio

Encopresi

Quan un infant presenta la maduresa necessària i suficient per a controlar els seus esfínters però aquest control no s’aconsegueix i continua orinant-se de forma voluntària o involuntària en el llit o a la roba, deim que pateix enuresi.

Pot tenir diferents orígens (biològic o psicosocial) i el tractament estarà en funció d’aquests.

En la majoria d’infants el problema es pot resoldre espontàniament, però és un assumpte que no s’ha d’ignorar. El psicòleg veurà la conveniència d’una teràpia, ja que si el problema no es tracta de forma adequada pot afectar emocionalment a l’infant.

En deim quan un nin, que per la seva edat o desenvolupaments evolutiu ja hauria de tenir control rectal, defeca de forma repetida i en llocs inadequats, voluntàriament o involuntària. Se n’han d’excloure els nins que presenten una malaltia orgànica que expliqui aquestes situacions.

Igual que l’enuresi, l’encopresi pot tenir diferents orígens i el tractament estarà en funció d’aquests.

És aconsellable l’ajuda psicològica ja que pot danyar l’autoestima de l’infant. Amb la teràpia adequada té un bon pronòstic.

Joomla templates by Joomlashine