Al Gabinet de Psicologia i Logopèdia CDIT (Centre de Diagnòstic i Tractament) estam especialitzats en l'avaluació i el tractament de problemes emocionals, conductuals, de llenguatge i d'aprenentatge. Llegiu-ne més...

boto-pr.conducta bot-ansietat-i-depr boto-prob.lleng boto-pr.acad boto-assessorament

Trastorns d'ansietat. Fòbies. Pors.

3. trastorn dansietatEn determinades etapes evolutives de l’infant és normal que aquest manifesti pors, i no tenen res de preocupant. Al contrari: l’ajuden en el desenvolupament de les habilitats d’afrontament futures.

Quan aquestes pors apareixen o persisteixen en etapes evolutives no corresponents, és quan convé demanar ajuda o intervenir.

Quan les sensacions de malestar són prèvies a estímuls, reals o imaginaris, i s’associen a situacions poc definides, difoses, és quan parlam d’ansietat. En un estat d’ansietat es generen un conjunt de respostes emocionals que permeten a l’organisme reaccionar davant d’una situació de perill. Des d’aquesta perspectiva l’ansietat seria una resposta necessària i adaptativa.

La fòbia és una forma especial de por que es caracteritza per ser desproporcionada en funció de la situació que la desencadena, és irracional, involuntària, de llarga durada, interfereix en la vida quotidiana de la persona i provoca l’aparició de respostes d’evitació respecte a la situació o a l’estímul temut.

Joomla templates by Joomlashine