Al Gabinet de Psicologia i Logopèdia CDIT (Centre de Diagnòstic i Tractament) estam especialitzats en l'avaluació i el tractament de problemes emocionals, conductuals, de llenguatge i d'aprenentatge. Llegiu-ne més...

boto-pr.conducta bot-ansietat-i-depr boto-prob.lleng boto-pr.acad boto-assessorament

Tartamudesa

8 tartamudesa


La tartamudesa o disfèmia és un trastorn de la comunicació que es caracteritza per interrupcions involuntàries de la parla degudes a una sèrie d’alteracions com repeticions de sons, paraules o frases, prolongacions de sons, bloquejos o pauses inadequades en el discurs, que es poden acompanyar de tensió muscular, por i estrés.

Les edats crítiques per l’aparició són: als 3 anys, edat en que l’infant en plena organització del llenguatge l’utilitzarà com a diàleg amb l’altre; i la de l’escolaritat, al voltant dels 6 anys.

La tartamudesa pot produir efectes psicològics derivats de l’alteració de l’estat d’ànim de l’infant i de problemàtiques en la relació social

Les investigacions apunten a que l’origen del problema és degut a múltiples factors que fan referència a aspectes fisiològics, genètics, ambientals i psicològics. Serà el professional qui determini la font principal del problema i el tractament més adient a seguir.

Joomla templates by Joomlashine